Prva harmonika – Sokobanja 2017

Prva harmonika Srbije

Finale Međunarodnog festivala „Prva harmonika – Sokobanja“ 18, 19. i 20. avgusta

Već 55 godina najbolji harmonikaši iz zemlje i dijaspore takmiče se na čuvenom sokobanjskom festivalu „Prva harmonika“. Manifestacija, koja se održava od 1962. godine, više puta u prošlosti je menjala naziv, ali nije izgubila na renomeu – „Prva harmonika – Sokobanja“ i dalje je jedan od najprestižnijih i najposećenijih muzičkih festivala u zemlji.

Među pobednicima sokobanjskog festivala su i Branimir Đokić, Novica Negovanović, Vlada Panović, Aleksandar Sofronijević i drugi, a mladi muzičari i dan danas svoju šansu za uspeh vide upravo na „Prvoj harmonici“.

Finale Međunarodnog festivala „Prva harmonika – Sokobanja“ se ove godine održava 18, 19. i 20. avgusta. Takmičarski deo predviđen je za poslednja dva dana festivala (19. avgust – mlađe kategorije, 20. avgust – juniori, seniori i grand seniori), dok će u revijalnom delu na Centralnom gradskom trgu sva tri dana nastupati ovogodišnji takmičari i mlade harmonikaške zvezde. Manifestaciju će svojim nastupom otvoriti prošlogodišnji pobednik Milan Milićević sa orkestrom.

Sveukupni pobednik festivala biće proglašen poslednje večeri, uz dodelu prve nagrade – harmonike renomiranog proizvođača, a nakon proglašenja biće održan zajednički koncert Merime Njegomir, Snežane Durišić i Ane Bekute.

FOTO: Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *