Olimpionica – Bitef ove godine i za najmlađe

Olimpionica

Duh antičkog Olimpa na Cvetnom trgu u Beogradu

Događaj Olimpionica na Cvetnom trgu je samo jedan od programa koji će obeležiti 51. Bitef, a ove godine organizatori su se potrudili da upravo prva u nizu aktivnosti bude posvećena najmlađima, jer za kulturu nikada nije prerano.

Svi mališani će ove subote, 2. septembra, od 11 do 14 časova na Cvetnom trgu u Beogradu, moći besplatno da vide kako je izgledao život na antičkom Olimpu – šta se nalazilo na trpezi grčkih bogova, zašto je nektar bio piće rezervisano samo za najviša božanstva i koji mu je savremeni pandan, kao i šta se danas može naučiti iz teatra drevne Helade.

Bitef se ove godine potrudio da najmlađim sugrađanima dočara na koji način se prepliću ishrana, teatar i svakodnevni život u Forum teatru koji će specijalno za tu priliku biti izveden. „Bogovske“ zalogaje po autentičnom olimpovskom receptu za sve dečake i devojčice pripremaće poznati kuvar Nenad Veljković, a umesto zvuka harfe, mališani će se zabavljati uz muziku savremenih bogova. Svi se sećamo slika oblaka pri vrhovima Olimpa iza kojih su u staroj Grčkoj izvirivali bogovi, a ovog puta sva deca će imati priliku da sama naslikaju najlepše olimpovske oblake na velikom platnu koje je Bitef pripremio samo za njih i na taj način postanu deo Bitef mitologije. Za kraj, Bitef Dance Company pripremio je posebno iznenađenje zbog koga će i najmlađima, ali i roditeljima, biti jasno zašto je bilo lepo živeti u vreme antičkog teatra i drevnog Olimpa.

Prodaja ulaznica za sve predstave na 51. Bitefu počinje 1. septembra na Blagajni Bitef festivala koja je smeštena u Pozorištu na Terazijama (Terazije 29).

Cene ulaznica: 1.700 – 2.500 RSD

Popusti: 30% za komplet ulaznica, 20% za rezervisane ulaznice i organizovane grupe


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *