OKTATONIK na Zidiću Doma omladine Beograda

Oktatonik

Džez bend OKTATONIK ove subote na Zidiću Doma omladine Beograda

Novooformljeni džez sastav Oktatonik nastupiće na Zidiću Doma omladine Beograda u subotu 25. avgusta, sa početkom od 20 časova.

Bend je osnovan sa idejom da izvodi autorske četvoroglasne aranžmane uz pratnju instrumentalnog kvarteta. Članovi su mladi džez muzičari koji žive i rade u Beogradu: Nataša Pejčić – sopran, Ivana Dimitrijević – mezzo-sopran, Petra Leona Matiša – alt, aranžer, kompozitor, Katarina Kočetova – alt, kompozitor, Ivan Radivojević – truba i fliglhorna, Stevan Milijanović – klavir, kompozitor, Boris Šainović – kontrabas i Miloš Grbatinić – bubanj.

Petra Leona Matiša je svoju ljubav prema horu želela da pretoči u jedan manji sastav, uz jasnu viziju da se izvode isključivo autorske kompozicije / aranžmani. Ideja ovog nesvakidašnjeg sastava je da pored sopstvenih, izvodi i širi radovi i drugih mladih talentovanih umetnika. Oktatonik je oformljen tek početkom 2018. godine, a do sada su nastupali u novosadskom „STUDIJU M“ i na Nišvil džez festivalu.

Povodom predstojećeg nastupa na popularnoj letnjoj sceni DOB-a, vokalistkinja, aranžerka i kompozitorka Oktatonika Petra Leona Matiša, kaže: „Svaki nastup je od velikog značaja jednom tek oformljenom sastavu. Stiču se nova iskustva, poznanstva i, čemu se svi nadamo, zainteresovanost za našu muziku. Svi koji su zainteresovani da čuju nešto novo i žele da podrže mlade autorske džez sastave su dobrodošli.“ Ona ističe da Oktatoniku album trenutno nije primaran: „Prvenstveno želimo, kao nov sastav, da radimo dalje na usavršavanju zvuka Oktatonika, širimo našu muziku, ujedno i što više da nastupamo.“ i dodaje da su reakcije publike do sada bile dobre: „Svi su veoma zainteresovani i znatiželjni kada čuju da je reč o sastavu gde pevaju četiri pevačice, što nije uobičajeno. Nekima se svidi, nekima (koji preferiraju instrumentalnu muziku) ne. O ukusima se ne raspravlja, ali uglavnom dobijamo pozitivne povratne informacije.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *