Novosadsko muzičko leto

Novosadsko muzičko leto

Novosadsko muzičko leto

Da li se spremate za muzičko leto?
Za nešto više od nedelju dana počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da ćemo uživati zajedno u koncertima etno i džez muzike, na otvorenom. Lokacije koje smo odabrali su Vrt Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj 1 i brod “Zeppelin” na Keju Žrtava racije.
Svi programi počinju u 21 čas.

Na otvaranju Novosadskog muzičkog leta u subotu, 27. jula, nastupa grupa DIVANHANA!
Svima je dobro poznato da ovaj ansambl izvodi tradicionalnu muziku zemalja Balkana, s pažljivim fokusom na sevdalinku, ali u modernim aranžmanima u kojima se prepoznaju uticaji džez, pop i klasične muzike XX veka.

Samo dan posle, u nedelju 28. jula biće priređen koncert dua u sastavu – gitariste Miroslava Tadića, i violinistkinje i pevačice Ivet Holcvart/Yvette Holzwarth.
Ovo dvoje vrhunskih muzičara publici će predstaviti program uspavanki za decu i odrasle s Tadićevog novog albuma “Spavati, možda sanjati”, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora. Makedonija, Brazil, Dalmacija, Kalifornija i Andaluzija samo su neke od stanica na ovom šarolikom muzičkom putovanju.

Oba programa će se održati u Vrtu Srednjoškolskog doma, Nikolajevska 1, a u slučaju lošeg vremena u Sinagogi. Početak je u 21 čas.

Ulaznice za ove koncerta prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8 h do 14 h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
Karta za koncert grupe Divanhana košta 800,00 dinara, a za Duo Tadić-Holcvart 1.000,00 dinara.

Karata još ima, ali ih ipak treba na vreme obezbediti jer je kapacitet gledališta ograničen!

Nakon dana pauze selimo se na brod „Zeppelin“ i uživamo u BESPLATNIM koncertima džez muzike.

U utorak, 30. jula, program pod nazivom „Pop That Swing“ izvešće Svetski džez orkestar Muzičke omladine/JMI WORLD JAZZ ORCHESTRA pod vođstvom slavnog tromboniste Luisa Bonile/Luis BONILLA. Orkestar okuplja mlade džezere iz celog sveta. Postoji šest godina, a čine ga 18 vrhunskih muzičara iz četrnaest zemalja, s pet kontinenata. Do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima i ostvario niz zapaženih koncerata širom Evrope.

Novosadsko muzičko leto će u četvrtak, 1. avgusta zatvoriti Novosadski big bend, s vokalnom solistkinjom Dankom Adamov i pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima u regionu. Za nastup na Novosadskom muzičkom letu pripremili su specijalan program pod nazivom “Sav taj jazz i funk”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *