Novi prozori za školu “Stevan Jakovljević”

Sunce MarinkovićDonacija kompanije “SUNCE Marinković”

Kompanija “SUNCE Marinković” donirala je nove prozore na učionici isturenog odeljenja Osnovne škole “Stevan Jakovljević” u Davidovcu kod Paraćina.

“Kompanija ‘SUNCE Marinković’ iz Kragujevca, koja je nedavno otvorila svoje predstavništvo u Paraćinu, donirala je nove energetski efikasne PVC prozore za učionicu u Osnovnoj školi ‘Stevan Jakovljević’ iz mesta Davidovac kod Paraćina. Do saradnje je došlo na inicijativu i predlog člana Saveta roditelja škole, g-dina Vladana Vugdelije. Novi prozori omogućiće učenicima kvalitetnije uslove za boravak u školi, topliju atmosferu bez buke spolja u učionici, kao i uštedu energije“, izjavila je Aleksandra Radinović, koordinator sektora za brigu o kupcima i marketing Kompanije “SUNCE Marinković”.

Porodična kompanija “SUNCE Marinković” osnovana je 1929. godine i ima dugu tradiciju društveno odgovornog poslovanja. Aktivnosti su u najvećem broju usmerene na poboljšanje kvaliteta života dece, pripadnika ugroženih kategorija i njihovih udruženja. Samo ove godine kompanija “SUNCE Marinković” pomogla je organizaciju Fudbalskog kupa dece sa dijabetesom, Društvo za celebralnu paralizu i Pozorište za decu iz Kragujevca. Za projekte u oblasti društvene odgovornosti dobitnici su brojnih nacionalnih, a 2013. godine i Evropske nagrade za društvenu odgovornost za projekat radne prakse za osobe sa invaliditetom i decom iz hraniteljskih porodica.

”Ovo je prva akcija koju su zajednički pokrenuli roditelji dece koja pohađaju školu u Davidovcu i učiteljica Marijana Lešjanin, te u ime svih nas i u ime naše dece želim da iskažem istinsku zahvalnost preduzeću ‘Sunce Marinković’ iz Kragujevca i njihovom predstavništvu u Paraćinu na ovoj velikodušnoj donaciji. Pored očigledne vrednosti donacije, mnogo značajnija vrednost je u tome što je ovaj pojedinačni angažman inspirisao i mnoge druge da pomognu našoj školi a i nama samima dao dodatni podsticaj za rad. U nastavku sređivanja škole u planu su nam sređivanje fasade zgrade, betoniranje staza oko škole, farbanje ograde, zamena ostalih dotrajalih prozora kao i nabavka ormarića i novih stolica. Sve ovo je rezultat partnerskih odnosa između roditelja i škole, naše saradnje, međusobnog razumevanja i uvažavanja kao i jedinstvenog delovanja u cilju boljeg funkcionisanja škole i boljeg kvaliteta nastavnih i drugih sadržaja. Zahvalnost dugujemo i medijima koji su ispratili ovu donaciju i na taj način pomogli u pokušaju da zajedno podignemo svest šire javnosti, preduzeća i države o konceptu društvene odgovornosti. Takođe, iskoristio bih priliku da pozovem pojedince i kompanije da se priključe našoj akciji, kako bismo što pre obezbedili sredstva za rekonstrukciju škole u Davidovcu“, izjavio je Vladan Vugdelija, član Saveta roditelja Osnovne škole “Stevan Jakovljević” iz Paraćina.

Izvor: Kompanija „Sunce Marinković“
Portal: http://drustvenaodgovornost.rs/Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *