Nova verzija romana „R. C. Neminovno“

Vladan Matijević

Promocija novog izdanja romana Vladana Matijevića

Promocija novog izdanja romana „R. C. Neminovno – nova verzija“ Vladana Matijevića održaće se u petak, 17. novembra od 19 časova u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu (Kapetan Mišina 6).

Osim autora, o romanu će govoriti Ivan Radosavljević, književni kritičar i urednik, Tamara Krstić, književna kritičarka i novinarka, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice u Parobrodu.

Vladan Matijević, jedan od najeminentnijih domaćih pisaca, objavio je pre oko mesec dana novu verziju svog romana pod nazivom „R. C. Neminovno – nova verzija“. Prva verzija objavljena je još davne 1997. godine.

Roman „R.C. Neminovno – Nova verzija“ je duhovita priča o sredovečnom činovniku Radomanu Civriću koji je naizgled zadovoljan sobom i svojim životom. Zadovoljstvo je toliko da ne uviđa da mu se kolege podsmevaju, da ga šefica pomalo izrabljuje, da ga retko ko poštuje. Kada u njegovu kancelariju dođe nova, mlada koleginica Slobodanka Kiš, odnos između stvarnih zbivanja i viđenja stvarnosti glavnog junaka postaje sve dramatičniji…

Vladan Matijević je rođen u Čačku 1962. godine. Do sada je objavio šest romana, dve knjige priča, dve zbirke poezije, knjigu eseja i knjigu drama. Jedan je od najnagrađivanijih savremenih srpskih proznih pisaca. Za knjigu priča „Prilično mrtvi“ dobio je Andrićevu nagradu, a za knjigu priča „Pristaništa“ nagrade Danko Popović i Stevan Sremac. Dobitnik je i NIN-ove nagrade za roman „Pisac izdaleka“. Za roman „Vrlo malo svetlosti“ dobio je nagrade Meša Selimović, Isidora Sekulić i Borisav Stanković, a za knjigu eseja „Memoari, amnezije“ nagrade Kočićevo pero i Kočićeva knjiga. Prevođen je na francuski, nemački, italijanski, španski i ruski jezik. Živi u Čačku. Zaposlen je u Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović kao urednik edicije o likovnoj esejistici i kritici Ravnoteža.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *