Musicology Barcaffe Sessions 2017-2018

Musicology

Incognito, Bernhaft i Robert Glasper neka od imena nove Musicology sezone

Nova sezona Musicology Barcaffe Sessions počeće 28. septembra koncertom benda Incognito u klubu Novi Bitefartcafe (Mitropolita Petra 8), a ovaj koncertni serijal po prvi put biće organizovan i na regionalnom nivou.

Novo izdanje Musicology Barcaffe Sessions najavljeno je 7. septembra u klubu Bitef art cafe, uz mnogobrojne goste i domaće izvođače. Koncertni serijal predstavljen je izložbom fotografija „Muzika povezuje ljude“, a pored britanskog sastava, otkrivena su i ostala imena koja će pred beogradskom publikom nastupiti do kraja godine.

Drugo izdanje serijala otvoriće 28. septembra koncert sastava Incognito, a, zbog velikog interesovanja publike i gotovo rasprodatih ulaznica, britanski predvodnici esid džez scene nastupiće u Beogradu i 29. septembra. Dan kasnije bend će održati koncert i pred ljubljanskom publikom, čime će zvanično početi prvi serijal Musicology Barcaffe Sessions u Sloveniji.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što Musicology Barcaffe Sessions raste i što nastavlja da povezuje različite ljude, sličnog muzičkog afiniteta, ove godine i u Sloveniji. Naravno, nije nam plan da tu stanemo, pa za sledeću sezonu već planiramo nova iznenađenja. Smatram da je koncept intimnog muzičkog uživanja u manjim koncertima velikih izvođača koji smo osmislili nešto što nas je međusobno duboko povezalo, ne samo u toku koncerata,nego i u stalnoj borbi za kvalitetniju muzičku scenu. Povezalo nas je i sa svim muzičarima koji su prethodne godine nastupali na serijalu. Njihovu muziku i emociju smo uspeli da doživimo na potpuno nov i drugačiji način, a svaki koncert je bio fascinantna priča za sebe – Miša Relić, direktor Musicology Barcaffe Sessions

Više od benda u tradicionalnom smislu, Incognito je stalno promenljiv kolektiv muzičara, što rezultira dinamičnim muzičkim entitetom koji obuhvata širok spektar stilova i kultura. Incognito donosi naelektrisanu atmosferu i muzičko majstorstvo kao savršenu koncertnu proslavu više od 30 godina stvaranja. Na repertoaru je njima specifična mešavina soula, džeza i fanka – klasične rane numere, instrumentali, odabrani kaveri, kao i hitovi koji pune plesni podijum, poput „Always There“ ili „Don’t You Worry ‘Bout a Thing“.

Norveška atrakcija i multiinstrumentalista Bernhoft stiže u Beograd 19. oktobra, a za ovaj koncert karte su već u prodaji. Nakon Bernhofta, Musicology Barcaffe Sessions po prvi put u Srbiju dovodi jednu od najvećih džez zvezda današnjice, pijanistu i producenta Roberta Glaspera. On u Beograd dolazi za svojim triom, uz pojačanje fenomenalne Erike Patris Kembel, poznatijekao DJ Sundance, a osim u Beogradu, Glasper će biti drugi izvođač Musicology Barcaffe Sessions u Sloveniji.

Ulaznice su u prodaji na svim Eventim i Ddtickets prodajnim mestima, kao i online.

Povodom početka nove sezone i širenja koncertnog serijala na Sloveniju, organizovana je i izložba fotografija „Muzika povezuje ljude“, koja će sumirati najlepše momente sa prethodnih izdanja festivala, uhvaćene kroz objektive pet fotografa različitih senzibiliteta. Izložba će trajati od 7. do 27. septembra u klubu Bitefartcafe, a fotografije izlažu Bojana Janjić, Creative couple, Marko Obradović Edge, Željka Dimić i Mikica Andrejić.

O Musicology Barcaffe Sessions

Musicology festival je nastao 2014. godine u julu, kao produžetak i nadgradnja koncertne aktivnosti Bitefart cafe kluba i kao san kome je cela ekipa težila. Na teniskim terenima Kalemegdana 2014. godine nastupili su Nicola Conte, Mario Biondi, Kaziah Jones i Dirty Loops (čuveni kišni koncert), kao i sjajni domaći bendovi i DJevi na after partiju. Bio je ovo prvi pokazatelj da grad i zemlja vape za programom koji nije namenjen masovnoj populaciji.

Naredne godine festival je proširio kapacitet na dva terena. Po prvi put su u Srbiji nastupili Gregory Porter, Liv Warfield i Electro Deluxe, dok su veterani Brand New Heavies objasnili kako se pravi šou. Kalemegdan je tako i 2015. bio stecište kvalitetnog zvuka.

Nekoliko stvari nam je ipak govorilo da ovo nije put kojim treba da idemo kada je Musicology u pitanju. Dodatno širenje festivala bi značilo i neophodnost dovođenja komercijalnih imena, što nam nikada nije bila ideja za Musicology. Želeli smo da zadržimo taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim halama i festivalima i ponudimo ljubiteljima kvalitetnog zvuka nešto što kod nas ne mogu da iskuse. Shvatili smo i da je publici finansijski mnogo lakše kada su koncerti raspoređeni tokom cele godine, umesto sabijeni u 4 dana. Tako je stvoren novi koncept, koji je hibrid festivala i klupskog koncertnog iskustva, Musicology Barcaffe Sessions – Miša Relić, direktor festivala

Iz ovih razloga, sezona 2016-2017. je donela preokret u obliku festivala, koji se preselio u Bitefartcafe klub, te je četvorodnevni festival pretvoren u seriju koncerata. Od oktobra do maja, na Musicology Barcaffe Sessions serijalu su nastupili: Brand New Heavies, Cristina Branco, Jose James, Slobodan Trkulja, Hindi Zahra, Seun Kuti, Gregory Porter i Meshell Ndegeocello.

Drugi serijal počinje koncertom Incognito benda, 28. septembra, a trajaće do maja 2018. godine.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *