Mariza ponovo u Beogradu!

Mariza

Legendarna fado pevačica u decembru u Sava centru

Najveća svetska zvezda fado muzike Mariza nastupiće ponovo pred beogradskom publikom na koncertu 7. decembra (20:30) u Sava centru.

U prestižnu beogradsku dvoranu, koju je do sada punila nekoliko puta, Portugalka se vraća nakon višegodišnje pauze, sa aktuelnim, u svetu hvaljenim albumom „Mundo“ iza sebe.

„Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na ovom albumu. Mundo znači svet. To je pozivnica ljudima da uđu u moj muzički svet i pokušaju da saznaju kakva sam to osoba danas“, objašnjava Mariza.

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i kratkoj kosi, pevačku karijeru počela je albumom „Fado en mim“ (2001), a usledili su svetski uspešni „Fado Curvo“ (2003) i „Transparente“ (2005).

Titulu kraljica fada – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila i albumima „Terra“ (2008) i „Fado Tradicional“ (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama – Olympia u Parizu, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku…

Marizino aktuelno izdanje je “Mundo“ (2015) – album putovanja, na kome se od Zelenortskih ostrva u “Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi “Adeus” i dodira tanga u “Caprichosa”. Zahvaljujući Marizinom beskrajno osećajnom glasu, ovaj album nas uverava da živimo u zaista malom svetu, u kome nas ne ograničavaju daljine, prostor i vreme.

„Mundo“ donosi novi, hrabar, eksperimentalni fado koji pomera granice. Ovo je Marizin šesti album, prvi nakon petogodišnje pauze, tokom koje je Mariza postala majka.

„Svaka žena kad rodi stekne drugačiji pogled na život i svet. Osećamo se zrelije i imamo više odgovornosti. Rođenje deteta je na mene imalo ogroman uticaj i zato je ovaj album potpuno drugačiji u odnosu na prethodne“, objašnjava Mariza.

‘Mundo’ je osećajima nabijen, čudesan album koji je istinsko umetničko delo – Nenad Gergievski, Allaboutjazz, 4,5/5.

…Ovo je delo hrabre i široke ambicije… Spaja duboke fado korene sa iskričavim pop baladama i finim slojevima elektronike – Nigel Williamson, Songlines, 5/5.

Opušten, ličan album majstorke fada – Robin Denselow, Guardian, 4/5.

Ulaznice za koncert Marize 7. decembra u prodaji su na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po ceni od 3.500, 3.000, 2.500, 1.800 i 1.300 dinara.

FOTO: Carlos Ramos


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *