Putujemo u EvropuCilj konkursa je da se omogući da 50 najboljih studenata završnih godina studija sa Univerziteta u Srbiji leto 2014. provede kao većina vršnjaka iz Evrope, putujući i upoznajući evropske gradove i narode.Pobednici na konkursu dobijaju: Inter-Rail vozne karte, omladinski račun i platnu karticu Erste banke sa džeparcem, međunarodno putno osiguranje, i EYCA i ISIC studentske kartice za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru tokom leta 2014. godine.

Prva stanica putovanja će biti Berlin posle čega će studenti putovati dalje prema sopstvenom planu. Projekat „Putujemo u Evropu” sprovodi se i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a studenti iz celog regiona susreću se u Berlinu, gde za njih trodnevni program organizuju Fondacija Robert Boš i Balkanski fond za demokratiju.

Projekat „Putujemo u Evropu, zahvaljujući brojnim donatorima i prijateljima projekta,ove godine obeležava desetu godišnjicu sprovođenja i do sada je ukupno 1310 studenata imalo priliku da u okviru ovog programa putuje zemljama Evropske unije.

Povodom otvaranja konkursa za studente „Putujemo u Evropu“, namenjenog najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija i apsolventima fakulteta univerziteta u Srbiji,  u utorak, 10. juna biće organizovana konferencija za novinare, sa početkom u 11.30h, u Medija centru (sala M4, Terazije 3, Beograd).

Na konferenciji će govoriti:

  • Vlastimir Matejić, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji
  • Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije
  • Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju

Donatori projekta su: Robert Boš fondacija, Balkanski fond za demokratiju, Telekom Srbija, Raiffeisen Bank, Moore Stephens revizija i računovodstvo, ERSTE Banka, i EYCA.

Medijski pokrovitelji projekta su: Beta, B92, Politika, Prva TV, 24 sata i Najstudent.com.

Prijatelj projekta je EU info centar.

 

Foto: Milan Adamović, „Putujemo u Evropu 2007“
Na slici: Ivana Agatonović i Ninoslav Volarević, Univerzitet u Nišu