Metalac posuđe

METALAC POSUĐE – MOJ IZBOR 2018

Srbija je onoliko snažna koliko su jake njene kompanije. Hvala što imate viziju i što razmišljte ne samo o svojoj budućnosti, već i o budućnosti Srbije. Vi najbolje znate koliko je godina potrebno da se izgradi brend, da kada kažem keks mislim na Plazmu, a kada kažem šerpa mislim na Metalac, rekla je između ostalog potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, prilikom dodele nagrade Moj izbor 2018 za najbolje domaće proizvode i brendove, istakavši da 15 nagrađenih kompanija zapošljavaju 40.000 radnika i ostvaruju 2,5 milijardi evra ukupnog prihoda.

Metalac posuđe je četvrti put dobitnik nagrade Moj izbor, koja se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača, kao pobednik u kategoriji „Sve za kuću“. Priznanje je, u Skupštini grada Beograda, Aleksandru Markoviću uručio Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Metalac posuđeMetalac se, po mišljenju potrošača, našao i među tri najbolja proizvođača u Srbiji, zajedno sa Imlekom i Nestle Adriatikom.

Zahvaljujući se na nagradi, Aleksandar Marković je podsetio: „Metalac uskoro puni 60 godina, i nema dileme da smo dobro naučili kako da radimo posao“.

Dodela priznanja „Moj izbor“ je organizovana osmi put u okviru kampanje „Srbija ima kvalitet“, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvaliteta robe i usluga u Srbiji. U konkurenciji za nagradu se našlo 780 domaćih proizvoda i brendova, od kojih je 140 bilo predmet terenskog istraživanja u 10 gradova Srbije.

26.000 jedinica posuđa dnevno

U 2017. godini proizvodilo se u proseku 26.000 jedinica posuđa dnevno. Sveukupno iz proizvodnje je izašlo 6,3 miliona jedinica, 8% više nego u 2016. godini. Najzastupljenija kategorija posuđa, više od 80%, odnosila se na emajlirano posuđe, inače dominantno u izvozu. Uz visoku produktivnost, svakako je najznačajnije da su svi parametri kvaliteta ispoštovani, pa je i vrednost reklamacija kupaca po nalogu svedena na 0,02%, sve zahvaljujući stalnom podizanju kvaliteta proizvodnog procesa i rada službe tehničke kontrole kvaliteta u svim fazama izrade proizvoda. Metalac posuđe kontinuirano sprovodi aktivnosti na unapređenju proizvodnih procesa i povećanju produktivnosti kroz Lean koncept proizvodnje, a uspešno su završeni i svi 5S projekti.