Izbor zagađivača godine i zaštitnika životne sredine

Pokret goranaTRAŽIMO ZAGAĐIVAČA GODINE I ZAŠTITNIKE ŽIVOTNE SREDINE

Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine, sedmu godinu zaredom, zajednički organizuju akciju „TRAŽIMO ZAGAĐIVAČA GODINE I ZAŠTITNIKE ŽIVOTNE SREDINE“. Akcija se odvija tokom cele godine, a završna manifestacija održava se svake godine u aprilu ili maju.

Cilj akcije je nagrađivanje napora na očuvanju i unapređenju životne sredine i, s druge strane, ukazivanje na subjekte i pojave koji vode njenoj degradaciji i znatnom oštećivanju. Žiri Pokreta gorana Vojvodine i 2. programa Radija Beograd primenjuje vrednosna merila, procenjujući konkretan učinak kandidata u neposrednoj praksi, odnosno ubedljivost i značaj njihovog delovanja na razvijanje ekološke svesti putem masovnih medija, interneta, predavanja, kampanja ili ekološko-umetničkih projekata.

Reč je o najvećoj i najstarijoj ekološkoj akciji u Srbiji, koja traje već 33 godine. Pokrenuli su je i organizovali 1983. godine Ekološki magazin „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2 i Društvo za čistoću vazduha Srbije, a od 2010. Godine akciji se pridružio Pokret gorana Vojvodine. Sadašnji organizatori su ovom akcijom značajno doprineli podizanju svesti o potrebi zaštite, očuvanja i unapređenja prirodnog okruženja u celoj državi. Posebno je dodela „CRNOG LISTA“ uticala na ponašanje dotadašnjih zagađivača, od kojih su neki posebnim angažovanjem, u relativno kratkom razdoblju, za dve-tri godine, postali dobitnici „Zelenog lista“.

U akciji mogu učestvovati svi zainteresovani građani – pojedinci, udruženja, organizacije, institucije i drugi, tako što će popuniti PRIJAVNE FORMULARE, koji su dostupni na sajtovima Pokreta gorana Vojvodine (www.pgv.org.rs). Popunjeni aplikacioni fomulari se primaju na e-mail adresu office@pgv.org.rs zaključno sa 15. aprilom 2016. godine.

Završna svečanost, na kojoj će biti uručeno 10 povelja „Zeleni list“ zaštitnicima životne sredine i jedna povelja „Crni list“ zagađivaču godine (za godinu 2015) održaće se u aprilu 2016. u Sremskim Karlovcima.

Aplikacione formulare možete preuzeti AKO KLIKNETE NA OVAJ LINK

————————————————–

Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *