Fish Fest 2017

Fish fest

Riblja čorba i mediteranski specijaliteti ovog vikenda kod Nebojša kule

Fish Fest Beograd, najveća gastro-turistička manifestacija na reci u Srbiji, održaće se od 31. avgusta do 3. septembra na platou kod Nebojša kule.

Fish fest će biti otvoren u četvrtak od 12 časova, nakon čega će, kao i narednih dana tokom trajanja festivala, Asocijacija šefova kuvara iz Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije prirediti Cooking Show – pripremanje i služenje mediteranskih i specijaliteta od morske i rečne ribe, dok će kuvari restorana „Vodenica“ kuvati tradicionalnu riblju čorbu u kazanima od 100 litara. Prvi dan manifestacije biće i „dan sarajevske kuhinje“, pošto će tokom popodneva kuvari iz BiH pripremati sarajevske pite, burek i ćevape pred publikom.

U petak, 2. septembra, pripremaće se mediteranski specijaliteti, a organizovaće se i takmičenje mladih kuvara, dok će VIP kuvari umeće u kuvanju riblje čorbe prikazati na takmičenju dan kasnije.

Ovogodišnji Fish Fest obilovaće i muzičkim programom. Prve večeri od 20 časova na Glavnoj bini nastupiće grupa Apsolutno romantično, dok će u petak u isto vreme koncert održati Garavi sokak. Subota je rezervisana za rok i bluz tonove – od 18 časova na binu će izaći sastav Cotton Pickers, a nakon njih Rok Lavirint. U nedelju, nakon takmičenja profesionalaca u kuvanju riblje čorbe i proglašenja pobednika, od 20 časova nastupiće Đura i mornari, nakon čega će Fish Fest zvanično biti zatvoren.

Svakog dana, tokom izlagačkog dela manifestacije, posetioci  će moći da se upoznaju sa proizvođačima vina, sira, maslinovog ulja, začina i starih zanata, a organizovaće se i revija straih automobila, dok je najmlađima namenjen Sport Klub i Fish Fest dečiji kutak.

Fish Fest Beograd održava se od 2007. godine, u organizaciji Udruženja „Dunav u srcu“, opštine Stari grad i ribljeg restorana „Vodenica“.

Foto: www.fishfestbeograd.rs


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *