Festival „Dragulji Azije“

Duh Azije

Duh Azije po peti put u Beogradu od 17. do 19. novembra

Projekat koji je nastao u saradnji KC Nea Pangea i škole bolivud plesa Panna, svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove. Ovaj jedinstveni festival je retka prilika za Beograđane da se upoznaju sa dalekim kulturama.

Tokom godina „Dragulji Azije“ postali su prepoznatljiv brend u regionu. Zahvaljujući plesačima i publici koja je prepoznala kvalitet, festival svake godine nudi još raznovrsniji i bogatiji program. Na proteklim izdanjima festivala održan je azijski bazar, koncert muzike sa melodijama od Balkana do Orijenta, kao i predavanja o instrumentima poput table i činelica.

Povodom 5. jubileja, festival posvećuje posebnu pažnju Indiji. Tako svim plesačima nudi mogućnost da upoznaju ili usavrše znanje čak pet plesnih stilova iz te zemlje, uz gostujuće instruktore Janu Mankoč (Slovenija) i Katju Toševu (Bugarska), dok je večernji program festivala rezervisan za koncerte.

U petak, 17. novembra u maloj sali Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 20 časova, ljubitelji indijske kulture će po prvi put u ovom delu Evrope imati priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole bolivud plesa Panna, na bini će im se pridružiti gosti iz Srbije, Rusije i Finske.

Centralno dešavanje festivala je u subotu, 18. novembra, u velikoj sali Dečjeg kulturnog centra. Publika će uživati u preko 20 plesova iz mnogih zemalja Azije (Indonezija, Malezija, Turska, Kina, Indija, Liban, Avganistan…) koje će predstaviti plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

Cena ulaznice za petak je 300 dinara, za subotu 700 dinara, dok je propusnica za obe večeri u prodaji po ceni od 800 dinara.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *