Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
200 ml Dijamant ulja
100 g pečenog kikirikija
2 jajeta
so
4 kašike kukuruzng brašna
1 veći struk praziluka
1 ljuta papričica
2 kašike šećera
2 kašike Dijamant sirćeta
Priprema:
Isecite na sitne kockice pileće belo meso. Blago ulupajte belanca, posolite i dodajte dve kašike kukuruznog brašna pa umešajte sa piletinom. Sitno iseckajte kikiriki, praziluk i ljutu papričicu.
U posudi dobro pomešajte sve sastojke za sos: 2 kašike Dijamant sirćeta, 2 kašike šećera, 2 kašike kukuruznog brašna i vode. U velikom tiganju ugrejte 200 ml ulja Dijamant, propržite piletinu uz mešanje, čim dobije svetlosmeđu boju izvadite je. Zatim u tiganj stavite praziluk i ljutu papričicu, promešajte pa dodajte kikiriki, piletinu i mešavinu za sos. Mešajte na vatri oko pola minuta i servirajte kada sos počne da se zgušnjava.
Prijatno!