Deca pevaju rokenrol – nova „Wartburg Limuzina“

Vartburg limuzina

Hor Čuperak i Radule snimili novu verziju pesme Wartburg Limuzina

Dečiji hor Čuperak i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap snimili su zajedno novu verziju čuvene pesme „Wartburg Limuzina“, kao deo projekta „Deca pevaju rokenrol“.

„Prezadovoljan sam celokupnom saradnjom sa horom Čuperak, od početnog kontakta, prvog snimka probe hora, samog snimanja do finalnog miksa. Takođe smo počastvovani izborom pesme i načinom na koji je obrađena – to jeste dečiji hor, ali je pristup svemu istovremeno i ozbiljan i zabavan. Moja uloga je bila da postavim gitarsku podlogu na kojoj će hor doći do izražaja i to je to, ostatak posla je bio u produkciji studija i hora Čuperak. Klinci su vredni, talentovani i, koliko sam stekao utisak iz druženja sa njima i ekipom uključenom u projekat, dobro usmereni što se tiče muzičkih vrednosti koje gaje. Ovom prilikom bih još jednom pozdravio i zahvalio se svima na saradnji. Želim im puno zabave u daljem radu, u čiji kvalitet ne sumnjam“, izjavio je ovim povodom Vladimir Radusinović Radule, jedan od autora pesme „Wartburg Limuzina“.

Vartburg limuzina
Deci je bilo izuzetno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Raduletom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Radule u pesmi svira gitaru (i recituje u uvodnom delu), a zajedno sa Svetlanom Milić, koja vodi Hor Čuperak, uradio je novi aranžman za „Wartburg Limuzinu“. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Arpad Balaž. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović. Projekat su u ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.

„Wartburg Limuzina“ je druga u nizu numera koje će se naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima. Prethodno je snimljena pesma „Neukusu treba reći NE“ sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme) za koju je urađen i spot.

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvuju u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, zanimljivo je i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *