Madjarska kuhinja

Prvi Dan mađarske kuhinje u Titelu 17. juna

Manifestacija „Dan mađarske kuhinje – Titel 2017“ održaće se u subotu, 17. juna, na keju pored reke Tise, sa početkom u 11 časova. Ovogodišnji „Dan mađarske kuhinje“, prvi po redu, imaće regionalni turistički karakter – pored predstavnika opštine Titel, očekuje se prisustvo još 25 opština iz Vojvodine, kao i oko 500 takmičara-učesnika.

Manifestacija je takmičarskog, revijalnog i prodajnog karaktera. Takmičari će pripremati jela po svom izboru (jela sa vojvođanskih prostora i tradicionalna jela mađarske kuhinje), dok će u revijalnom delu, na prodajnoj izložbi, učesnici prikazati i prodavati svoje proizvode i rukotvorine starih zanata.

Prema rečima organizatora, cilj manifestacije je turistička afirmacija Titela, upoznavanje učesnika i posetilaca sa običajima, znamenitostima, turističkom ponudom i domaćom radinosti Titela, odnosno razvijanje interaktivnog istorijsko-kulturnog i gastronomskog turizma. Za samo deset minuta šetnje može se posetiti vidikovac na Titelskom bregu, sa kojeg se vide prostranstva Banata, Bačke i Srema, kao i krivudavi tokovi Tise i Begeja.

Program:
10 – 11 h – okupljanje na keju pored reke Tise
11 h – otvaranje manifestacije i početak kuvanja
14 h – ocenjivanje jela
15 h – proglašenje najboljih i dodela nagrada (prva tri mesta u kuvanju; najlepše dekorisan štand)

Pored muzičkog programa, organizatori će pripremati ovčiji paprikaš na licu mesta, koji će se povoljno prodavati.

Na manifestaciji mogu učestvovati ekipe kulturnih društava, organizacija i pojedinci. Kotizacija iznosi 1500 dinara po ekipi.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]