Čisto lice Rakovice

Čisto lice Rakovice – 6. i 7. oktobra 2017.

U okviru kampanje Čisto lice Srbije, u beogradskoj opštini Rakovica je 6. i 7. oktobra održana akcija “Čisto lice Rakovice”. Uz veliku pomoć Gradske opštine Rakovica, volonteri „Moje Srbije“ i radnici Reciklažnog centra „Božić i sinovi“ su prikupili oko dve tone elektronskog i električnog otpada. Novac koji se dobije predajom ovog opasnog otpada Reciklažnom centru, biće doniran porodici iz Resnika, koja se nalazi u izuzetno teškoj životnoj situaciji.

Kampanju Čisto lice Srbije organizuje udruženje građana „Moja Srbija“ u saradnji sa Reciklažnim centrom „Božić i sinovi“, uz podršku Grada Beograda i Privredne komore Beograda. Osnovni cilj kampanje je podizanje svesti građana o značaju reciklaže otpada i zaštite životne sredine, putem donacija novca dobijenog prikupljanjem otpada, u dobrotvorne svrhe.

U Srbiji je ustaljena praksa da kompanije koje se bave reciklažom plaćaju firmama i pojedincima za svaki kilogram preuzetog otpada. Kroz svoju kampanju, „Moja Srbija“ poziva firme koje posluju u Srbiji da prikupe što veću količinu otpada i da se odreknu potencijalnih prihoda, u humanitarne svrhe. Osim kompanija, u akciju su uključene i lokalne samouprave, omladinska udruženja i zainteresovani građani.

Čisto lice Rakovice
U okviru akcije „Čisto lice Rakovice“, koju udruženje „Moja Srbija“ organizuje zajedno sa Opštinom Rakovica, građani ove beogradske opštine su mogli da doniraju svoje stare i istrošene elektronske i električne uređaje, a sav novac koji se tom prilikom dobije biće usmeren za pomoć njihovim sugrađanima, koji se zbog bolesti i nemaštine nalaze u izuzetno teškoj životnoj situaciji.

I tokom prošlogodišnjih akcija “Čisto lice Rakovice” i “Čisto lice Čukarice” prikupljeno je oko 5000 kg elektronskog i električnog otpada, zahvaljujući čemu su devojčica iz Sremčice, koja boluje od veoma teške bolesti, i Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Rakovice dobili zanačajnu finansijsku pomoć.

„Gradska opština Rakovica je prepoznala kampanju Čisto lice Srbije kao korisnu i dobru akciju. Građani i kompanije se na ovaj način mogu osloboditi svog elektronskog i električnog otpada na lak i besplatan način, a istovremeno ćemo podići svest građana o značaju očuvanja životne sredine. Opština Rakovica svoju budućnost vidi i u razvoju turizma, pa, samim tim, ova akcija predstavlja jedan od logičnih koraka u stvaranju lepše i čistije Rakovice. Takođe, humanitarni karakter ove akcije je veoma bitan, jer je neophodno da, uvek kada smo u mogućnosti, pomognemo svojim komšijama u nevolji. To naši građani prepoznaju i uvek se odazivaju ovako dobrim akcijama“, rekao je Vladan Kocić, predsednik Opštine Rakovica.

Svi zainteresovani građani, koji imaju stare i pokvarene električne uređaje, poput frižidera, šporeta, televizora, kompjutera, štampača i slično, a žive na opštini Rakovica, mogli su pozvati broj 011/30-33-502 i zakazati dolazak ekipe Čisto lice Srbije na njihovu adresu.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]