28. „Novosadsko proleće“

Novosadsko proleće28. Novosadsko proleće

Od 20. do 24. marta ove godine, održaće se 28. Novosadsko proleće – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

Novosadsko proleće će imati 3 izložbene celine:
– izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu,
– izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane,
– izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata,

Na ove tri izložbene celine naći će se oko 200 izlagača.

Manifestacija ove godine nosi naziv „Priroda na recept“ i biće posvećena uticaju i značaju boravka u prirodi na mentalno i fizičko zdravlje ljudi. Želja i cilj organizatora je da ove godine stručnim i naučno popularnim predavanjima i predstavljanjem civilnih organizacija koje se bave boravkom u prirodi i uticajem iste na sveopšte stanje organizma podstakne građane da se aktivno uključe u ove aktivnosti. Pokret gorana će organizovanjem brojnih predavanja i interaktivnih radionica tokom „Novosadskog proleća“ dati doprinos približavanju ove teme svim posetiocima manifestacije. Tokom pet dana manifestacije, održavaće se:

  • edukativne i kreativne radionice prilagođene predškolcima, učenicima osnovnih i srednjih škola.
  • predavanja, prezentacije i tribine za stručnu javnost i zainteresovane građane i građanke, sa temama o značaju, uticaju i dobrobiti boravka u prirodi.
  • prateći programi – pored raznovrsnih radionica, predavanja i prezentacija tokom trajanja manifestacije se organizuju i Prolećne šetnje za organizovane grupe dece koja sa vodičima obilaze manifestaciju. Organizuju se i radionica „Cvet za komšiju i lepši Novi Sad“, radionica sadnje cveća za decu koja tim putem nauče o značaju zelenila za životnu sredinu. Takođe, svako veče se organizuje i kulturno-zabavni program u kojem uživaju svi posetioci manifestacije.

Tokom pet dana trajanja, manifestaciju poseti oko 70.000 posetilaca tako da ukoliko pogledamo raspon od poslednjih 11 godina, kroz Novosadsko proleće je prošlo preko 560.000 posetioca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *