14. Srem Folk Fest

Srem folk fest

14. Međunarodni festival folklora Srem Folk Fest u Sremskoj Mitrovici

Godinama unazad, od 11. do 15. avgusta na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici svake večeri oko 4000 posetilaca uživa u pesmi, igri i tradiciji svih kultura i naroda sveta. Tako će biti i ove godine, na 14. izdanju Srem Folk Festa, na kome će nastupiti najveći broj učesnika do sada – preko 600 izvođača iz čak 13 zemalja.

Pored učesnika iz Srbije i regiona, mitrovačkoj publici će se ove godine predstaviti i folklorni ansambli i kulturno-umetnička društva i iz Česke, Slovačke, Turske i Grčke, dok iz Južne Amerike stižu KUD „Peru Multikolor“ i Folklorno-plesna grupa Južnog čileanskog univerziteta (Ballet Folklórico de la Universidad Austral de Chile).

Domaćin Srem Folk Festa biće lokalni folklorni ansambl „Branko Radičević“, a, kao i prethodnih godina, festival će upotpuniti nastupi ansambala i društava ukrajinske, mađarske i hrvatske zajednice iz Sremske Mitrovice.

Koncerti će se održavati svake večeri od 20:30 na otvorenoj sceni na Žitnom trgu, a poslednje večeri nastupiće nekoliko vojvođanskih tamburaških sastava. Sat vremena pre početka programa, od 19:30, organizovaće se defilei svih učesnika festivala ulicama Sremske Mitrovice.

Međunarodni festival Srem Folk Fest održava se od 2004. godine, i do sada su na njemu nastupili ansambli iz svih krajeva sveta – Španije, Belgije, Argentine, Tajvana, Meksika, Ukrajine, Kipra…

Organizator i osnivač Srem Folk Festa je Centar za kulturu Sirmiumart.

Srem folk fest


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

Moj izbor 2018 - Potrošači biraju najbolje! JOŠ SAMO 5 DANA traje prvi krug glasanja! #MojIzbor2018 #MojaSrbija mojasrbija.rs/wp/moj-izbor-2… via @MojaSrbija_rs

Otprilike pre 1 dana odМоја Србија 🇷🇸's Twitter preko Twitter Web Client

Ostavite komentar: