zlatiborac

Златиборац

Златиборац д.о.о. је породична компанија која производи врхунске пршуте и друге сувомеснате деликатесе. Традиционални рецепти и природан процес сушења и димљења меса на буковом дрвету вековно су наслеђе златиборског краја из кога долазимо. Наши производни капацитети налазе се на истом месту где је традиција и почела: у нетакнутој природни златиборског села Мачкат. Наша традиција сушења меса датира још из давне 1885. године, када су преци породице Стојановић међу првима у Мачкату отпочели традицију усољавања, сушења и димљења меса. Нетакнута природа, чист планински ваздух, јединствена клима Златибора и традиционалне рецептуре данас су исте као и вековима раније. Нове су технологије, научна достигнућа и највиши савремени стандарди хигијене у производњи и заштити животне средине. Нова је и могућност да изузетне, чувене укусе Златиборац производа, с којима смо сви одрасли, поделимо са људима широм Србије, региона, Русије, Белорусије, Казахстана и Азербејџана.

Током година, Златиборац је постао лидер у производњи традиционалних сувомеснатих деликатеса у Србији. Стална улагања у квалитет производа донела су нам могућност да своје производе извозимо на тржишта суседног региона и Русије и Белорусије и да полако отварамо врата нових тржишта.

Бројна признања за квалитет производа дошла су нам од стране Немачког пољопривредног друштва које Златиборац производе већ годинама награђује највишим оценама за врхунски квалитет. Вишегодишњем учешћем у такмичењу „Ham and Sausage Quality Competition“ освојили смо 17 медаља за врхунски квалитет производа које нам је доделио овај престижни светски ауторитет за оцењивање квалитета прехрамбених производа.

Признање за квалитет наших производа долази нам и од стране оних чије мишљење највише ценимо: од стране наших потрошача. Удружење потрошача Србије већ трећу годину за редом поклања нам своје поверење признањем „Мој избор“ за омиљеног произвођача у категорији сувомеснатих производа. Ово признање додељује се искључиво на основу гласова потрошача.

У 2013. години додељено нам је и престижно признање „CORPORATE SUPERBRANDS 2012/2013“ за омиљени корпоративни бренд.

Наша производња одвија се и шири у нашем Мачкату, на нашем Златибору и ту ће и остати, окружена природом која нам је омогућила врхунску производњу и традицијом која нас је научила тајнама нашег посла. Колико год динамичан развој нашег предузећа био, то се никада неће променити.

www.zlatiborac.com
www.facebook.com/Zlatiboracdoo